Chilli mleté

Kód: 136/40 136/100 136/501 136/101 136/500 Zvolte variantu
39 Kč 89 Kč 270 Kč 470 Kč 1 050 Kč od 39 Kč
Skladem (85 ks) Skladem (94 ks) Skladem (20 ks) Skladem (100 ks) Skladem (100 ks) Zvolte variantu
Varianta

Chilli mleté se používá do pikantních jídel, jako jsou například chilli con carne, různé omáčky, marinády, guláše, ale i do exotických jídel z Asie a Mexika. Je vhodné také k dochucení polévek, rajských omáček a pomazánek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CHILLI MLETÉ

(Capsicum frutescens)

Použití:

Chilli mleté se používá do pikantních jídel, jako jsou například chilli con carne, různé omáčky, marinády, guláše, ale i do exotických jídel z Asie a Mexika. Je vhodné také k dochucení polévek, rajských omáček a pomazánek.

Popis:

Chilli má velmi ostře kořeněnou a pálivou chuť. Pálivost chilli je způsobena obsahem alkaloidu kapsaicinu, který má také charakteristickou aromatickou vůni. Pokud se chilli používá v menších dávkách, může dodat jídlu zajímavou pikantní chuť bez přehnané pálivosti.

Všechny druhy chilli pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř. Jsou to plody o velikosti hrášku. Původní zemí chilli je Střední a Jižní Amerika. Dnes se tyto rostliny pěstují po celém světě. Plody můžou být kulaté nebo zašpičatělé, červené, zelené i žluté. Společným znakem je větší nebo menší obsah kapsaicinu, provitamínu A a vitamínu C. Pálivost se měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Průměrný stupeň pálivosti mletých chilli je stupeň 5-9/10 SHU.

Pozitivní účinky na organismus:

Chilli má protizánětlivé, protibakteriální a analgetické účinky. Podporuje látkovou výměnu v organismu, pomáhá při snižování krevního tlaku a zlepšuje trávení. Obsahuje vitamín C, beta-karoten a železo.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola