Chilli mleté

Kód: 136/40 136/100 136/101 136/500 Zvolte variantu
39 Kč 89 Kč 470 Kč 1 050 Kč od 39 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Chilli mleté se používá do pikantních jídel, jako jsou například chilli con carne, různé omáčky, marinády, guláše, ale i do exotických jídel z Asie a Mexika. Je vhodné také k dochucení polévek, rajských omáček a pomazánek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CHILLI MLETÉ

(Capsicum frutescens)

Použití:

Chilli mleté se používá do pikantních jídel, jako jsou například chilli con carne, různé omáčky, marinády, guláše, ale i do exotických jídel z Asie a Mexika. Je vhodné také k dochucení polévek, rajských omáček a pomazánek.

Popis:

Chilli má velmi ostře kořeněnou a pálivou chuť. Pálivost chilli je způsobena obsahem alkaloidu kapsaicinu, který má také charakteristickou aromatickou vůni. Pokud se chilli používá v menších dávkách, může dodat jídlu zajímavou pikantní chuť bez přehnané pálivosti.

Všechny druhy chilli pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř. Jsou to plody o velikosti hrášku. Původní zemí chilli je Střední a Jižní Amerika. Dnes se tyto rostliny pěstují po celém světě. Plody můžou být kulaté nebo zašpičatělé, červené, zelené i žluté. Společným znakem je větší nebo menší obsah kapsaicinu, provitamínu A a vitamínu C. Pálivost se měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Průměrný stupeň pálivosti mletých chilli je stupeň 5-9/10 SHU.

Pozitivní účinky na organismus:

Chilli má protizánětlivé, protibakteriální a analgetické účinky. Podporuje látkovou výměnu v organismu, pomáhá při snižování krevního tlaku a zlepšuje trávení. Obsahuje vitamín C, beta-karoten a železo.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: