Chilli drcené bez semen

Kód: 133/20 133/100 133/501 133/101 133/500 Zvolte variantu
39 Kč 99 Kč 350 Kč 590 Kč 1 170 Kč od 39 Kč
Skladem (75 ks) Skladem (75 ks) Skladem (30 ks) Skladem (98 ks) Skladem (100 ks) Zvolte variantu
Varianta

Chilli drcené se používá do pikantních jídel, jako jsou například chilli con carne, různé omáčky, marinády, guláše, ale i do exotických jídel z Asie a Mexika. Je vhodné také k dochucení polévek, rajských omáček a pomazánek.

Může obsahovat stopy celeru, hořčice a sezamu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CHILLI DRCENÉ  

(Capsicum frutescens)

Použití:

Chilli drcené se používá do pikantních jídel, jako jsou například chilli con carne, různé omáčky, marinády, guláše, ale i do exotických jídel z Asie a Mexika. Je vhodné také k dochucení polévek, rajských omáček a pomazánek.

Popis:

Chilli má velmi ostře kořeněnou a pálivou chuť. Pálivost chilli je způsobena obsahem alkaloidu kapsaicinu, který má také charakteristickou aromatickou vůni. Pokud se chilli používá v menších dávkách, může dodat jídlu zajímavou pikantní chuť bez přehnané pálivosti.

Všechny druhy chilli pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř. Jsou to plody o velikosti hrášku. Původní zemí chilli je Střední a Jižní Amerika. Dnes se tyto rostliny pěstují po celém světě. Plody můžou být kulaté nebo zašpičatělé, červené, zelené i žluté. Společným znakem je větší nebo menší obsah kapsaicinu, provitamínu A a vitamínu C. Pálivost se měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Průměrný stupeň pálivosti mletých chilli je stupeň 5-9/10 SHU.

Pozitivní účinky na organismus:

Chilli má protizánětlivé, protibakteriální a analgetické účinky. Podporuje látkovou výměnu v organismu, pomáhá při snižování krevního tlaku a zlepšuje trávení. Obsahuje vitamín C, beta-karoten a železo.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola