Paprika sladká ASTA 200

Kód: 211/50 211/100 211/101 211/500 Zvolte variantu
Neohodnoceno
39 Kč 89 Kč 490 Kč 1 450 Kč od 39 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou extraktivní barvivost, tedy kolik barviva se z papriky uvolní do oleje. Čím vyšší číslo, tím vyšší kvalita a barvivost papriky. Škála se pohybuje od 30 do 200. Paprika sladká se používá k dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. Dnes paprika představuje převládající koření, v mnoha zemích po celé naší planetě je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

PAPRIKA SLADKÁ ASTA 200  (Capsicum anum)

Popis:

ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou extraktivní barvivost, tedy kolik barviva se z papriky uvolní do oleje. Čím vyšší číslo, tím vyšší kvalita a barvivost papriky. Škála se pohybuje od 30 do 200.
Paprika před objevením Evropany, se pěstovala po celém Mexiku, střední Americe a v jihu Texasu, odtud ji Španělé přivezli do Španělska a Maroka, později si našla cestu i do Evropy. V Evropě se první zmínka o paprikách objevila v roce 1493 .Na Moravě se paprika poprvé objevu kolem roku 1583. V dnešní době se jedná o jedno z nejrozšířenějších koření po celém světě. Dnes je největším producentem papriky na světě Čína. Paprika obsahuje důležité látky jako je kapsaicin, karotenoidy, betakaroten.

Použití:

Paprika sladká se používá k dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. Dnes paprika představuje převládající koření, v mnoha zemích po celé naší planetě je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodná k rybám a darům moře. Paprika se používá také k dochucení klobás, salámů. Nesmí se nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořkne.