Kari indické
Kód: 319/40 319/100 319/500 319/26 319/101 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Použití:
Indické kari se používá na všechny druhy masa, do smetanových omáček, dušené zeleniny a zeleninových salátů, rýže, na ryby a do některých polévek. Směs indické kuchyně do mas a omáček
Složení:
Kurkuma mletá, koriandr mletý, kardamom mletý, římský kmín mletý, pepř černý mletý, chilli mleté
Popis:
Kořenící směs bez soli.
Kari koření je neodmyslitelně spjato s thajskou a indickou kuchyní. Rozeznáváme několik základních druhů kari podle složení a poměru ingrediencí. A to Indický typ, který obsahuje zázvor, chilli a kurkumu, v menší míře pak hořčici a bazalku, Thajský typ, obsahuje méně kurkumy a převažuje koriandr, paprika a chilli, Javánské kari, má mnoho kurkumy, ale i ostřejších koření, přidává se bobkový list a citronová kůra a v neposlední řadě také Anglické kari, které se vyznačuje největším obsahem kurkumy a je nepálivé chuti.
Všechno jednotlivé koření si sami meleme/drtíme těsně před mícháním, aby si zachovalo lahodnou chuť a intenzivní vůni.
V kuchyni fantazie nezná hranice.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.