Pepř černý celý

Kód: 247/30 247/100 247/101 Zvolte variantu
39 Kč 99 Kč 650 Kč od 39 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Plod pepřovníku černého. Pepř černý je plod asijské liány pepřovníku černého. Je to vytrvalá popínavá rostlina, která dorůstá délky až 7m. Listy jsou široce eliptické až srdčité, květy jsou sestaveny z 6 až 10 cm dlouhých klasů. Tento druh pepře je pálivý a ostrý, používá se do polévek, omáček, grilovanému, rožněnému a pečenému masu, do minutek, mletého masa a zvěřiny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

PEPŘ ČERNÝ CELÝ  (Piper nigrum)

Plod pepřovníku černého. Pepř černý je plod asijské liány pepřovníku černého. Je to vytrvalá popínavá rostlina, která dorůstá délky až 7m. Listy jsou široce eliptické až srdčité, květy jsou sestaveny z 6 až 10 cm dlouhých klasů. Černý pepř jsou bobule sklízené ještě před dozráním, po otrhání se usuší na slunci, díky jemuž bobule ztvrdnou a zčernají. Pepř černý obsahuje mimo jiné alkaloid zvaný piperin, který je zdrojem typické chuti a vůně pepře. Byl prokázán pozitivní účinek na potlačení oxidativního stresu v organismu.
Dějiny obchodu s pepřem sahají až do doby antické, kdy používání pepře bylo otázkou prestiže. Obchodníci bohatnoucí na prodeji pepře byli titulováni pepřové žoky. Obchodní stezky s pepřem se přísně střežily. Kvůli pepři byli rozvraceny i mocné říše. Jedna unce pepře byla vyvažována jednou uncí zlata. Sloužil i jako oběživo a renta. Nejdůležitějšími producenty jsou Indonésie, Indie, Brazílie, Malajsie a Vietnam. Tento druh pepře je pálivý a ostrý, používá se do polévek, omáček, grilovanému, rožněnému a pečenému masu, do minutek, mletého masa a zvěřiny

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
BK Avatar autora | 24.1.2024
Už měsíc testujeme mletou papriku,koupil jsem 5kg tak rozdávam. Další várka byla kilo bob.listu,pepř černý celý a mletý a drcený kmín. Papriku hodnotí kladně (barva a chuť) zbytek koření je brzy.