Pepř zelený lákovaný

Kód: 271/50 271/100 271/101 Zvolte variantu
79 Kč 139 Kč 890 Kč od 79 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Do pepřových omáček, na kotlety a krkovice. Zelený pepř je měkký a silně aromatický, proto se přidává do paštik, uzenin, marinád, dresingů, pomazánek, na steaky, bifteky, rožněné a pečené maso, do mletých mas a zeleninových pokrmů. Netradiční chuť vytváří ve sladkých pokrmech, např. jahody se zeleným pepřem nebo pepřová čokoláda.

Detailní informace

Detailní popis produktu

PEPŘ ZELENÝ LÁKOVANÝ  (Piper nigrum)

 

Pepř zelený celý v nálevu : solný roztok 12-16%, kyselina octová 0,6%

.Pepř černý je plod asijské liány pepřovníku černého. Je to vytrvalá popínavá rostlina, která dorůstá délky až 7m. Listy jsou široce eliptické až srdčité, květy jsou sestaveny z 6 až 10 cm dlouhých klasů. Zelený pepř jsou nezralé bobule sušené za vysokých teplot, nebo se nakládají do octa a soli.
Dějiny obchodu s pepřem sahají až do doby antické, kdy používání pepře bylo otázkou prestiže. Obchodnící bohatnoucí na prodeji pepře byli titulováni pepřové žoky. Obchodní stezky s pepřem se přísně střežily. Kvůli pepři byly rozvraceny i mocné říše. Jedna unce pepře byla vyvažována jednou uncí zlata. Sloužil i jako oběživo a renta. Nejdůležitějšími producenty jsou Indonésie, Indie, Brazílie, Malajsie a Vietnam. Do pepřových omáček, na kotlety a krkovice. Zelený pepř je měkký a silně aromatický, proto se přidává do paštik, uzenin, marinád, dresingů, pomazánek, na steaky, bifteky, rožněné a pečené maso, do mletých mas a zeleninových pokrmů. Netradiční chuť vytváří ve sladkých pokrmech, např. jahody se zeleným pepřem nebo pepřová čokoláda.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: