Citrónová kůra mletá

Kód: 595/40 595/100 595/101 Zvolte variantu
49 Kč 99 Kč 689 Kč od 49 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Sušená citrónová kůra se používá jako koření do pečiva, dortů, dezertů, ale také do masových jídel, salátů, rybích pokrmů a marinád. Může se využít také do nápojů. Citrónová kůra je oblíbená jako vánoční koření do svařených vín, punčů, je součástí vánočního koření Svařák.

Koření si sami meleme/drtíme, aby si zachovalo lahodnou chuť a intenzivní vůni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CITÓNOVÁ KŮRA 

(Citrus limon)

Použití:

Sušená citrónová kůra se používá jako koření do pečiva, dortů, dezertů, ale také do masových jídel, salátů, rybích pokrmů a marinád. Může se využít také do nápojů. Citrónová kůra je oblíbená jako vánoční koření do svařených vín, punčů, je součástí vánočního koření Svařák.

Citrónová kůra se používá k výrobě sladkého pečiva, kyseliny citronové, různých koncentrátů a džusů. Hodí se k dochucení pokrmů z ryb a darů moře, k úpravě drůbežího masa a přidává se do různých omáček a paštik. Slouží k aromatizování likérů a cukrářských výrobků. 

Popis:

Sušená citrónová kůra má výraznou citrusovou vůni a chuť, která může být hořká, sladká nebo kombinací obojího v závislosti na způsobu zpracování. Je vhodná jako aromatické koření do mnoha druhů jídel.

Všechny druhy citrusu patří do skupiny z čeledi routovitých (Rutaceae), z nichž velká část se těší ovocnářské oblibě. Jedná se o teplomilné dřeviny pocházející až na malé výjímky z oblasti ohraničené severozápadní Indií a Čínou z hora a jihovýchodní Austrálií a Novou Kaledonií zdola. Důležitou charakteristikou je zvláštní stavba plodu - bobule zvané hesperidium. Oplodí je složeno z vnější částí tzv. flaveda. Má zelenou, žlutou nebo oranžovou barvu.

Pozitivní účinky na organismus:

Citróny jsou bohaté na vitamín C a antioxidanty. Kromě toho mají citrony také antiseptické a protizánětlivé účinky.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: