Citrónová kůra řezaná

Kód: 100/50 100/100 100/101 Zvolte variantu
39 Kč 99 Kč 750 Kč od 39 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Sušená citrónová kůra se používá jako koření do pečiva, dortů, dezertů, ale také do masových jídel, salátů, rybích pokrmů a marinád. Může se využít také do nápojů. Citrónová kůra je oblíbená jako vánoční koření do svařených vín, punčů, je součástí vánočního koření Svařák.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CITÓNOVÁ KŮRA 

(Citrus limon)

Použití:

Sušená citrónová kůra se používá jako koření do pečiva, dortů, dezertů, ale také do masových jídel, salátů, rybích pokrmů a marinád. Může se využít také do nápojů. Citrónová kůra je oblíbená jako vánoční koření do svařených vín, punčů, je součástí vánočního koření Svařák.

Citrónová kůra se používá k výrobě sladkého pečiva, kyseliny citronové, různých koncentrátů a džusů. Hodí se k dochucení pokrmů z ryb a darů moře, k úpravě drůbežího masa a přidává se do různých omáček a paštik. Slouží k aromatizování likérů a cukrářských výrobků. 

Popis:

Sušená citrónová kůra má výraznou citrusovou vůni a chuť, která může být hořká, sladká nebo kombinací obojího v závislosti na způsobu zpracování. Je vhodná jako aromatické koření do mnoha druhů jídel.

Všechny druhy citrusu patří do skupiny z čeledi routovitých (Rutaceae), z nichž velká část se těší ovocnářské oblibě. Jedná se o teplomilné dřeviny pocházející až na malé výjímky z oblasti ohraničené severozápadní Indií a Čínou z hora a jihovýchodní Austrálií a Novou Kaledonií zdola. Důležitou charakteristikou je zvláštní stavba plodu - bobule zvané hesperidium. Oplodí je složeno z vnější částí tzv. flaveda. Má zelenou, žlutou nebo oranžovou barvu.

Pozitivní účinky na organismus:

Citróny jsou bohaté na vitamín C a antioxidanty. Kromě toho mají citrony také antiseptické a protizánětlivé účinky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: