Anýz mletý

Kód: 97/50 97/100 97/500 97/101 Zvolte variantu
39 Kč 99 Kč 240 Kč 420 Kč od 39 Kč
Skladem (84 ks) Skladem (93 ks) Skladem (50 ks) Skladem (100 ks) Zvolte variantu
Varianta

Používá se při nakládání ovoce a zeleniny, na některé druhy pečiva, v indické kuchyni do masitých pokrmů. Špetka anýzu je vhodná k žampiónům či rybám. Vyrábějí se z něj likéry, je součástí čajů.

Anýz je prostředkem podporující vykašlávání. Žvýkání semen anýzu zabraňuje páchnutí z úst. Podporuje tvorbu mateřského mléka, do něj se jeho účinky také přenáší.

 Může obsahovat stopy celeru, hořčice a sezamu.

Koření si sami meleme/drtíme, aby si zachovalo lahodnou chuť a intenzivní vůni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

ANÝZ MLETÝ 

(Pimpinella anisum)

Použití:

Používá se při nakládání ovoce a zeleniny, v indické kuchyni do masitých pokrmů. Špetka anýzu je vhodná k žampiónům či rybám. Vyrábějí se z něj likéry, je součástí čajů. Často se používá k ochucení sladkých pokrmů, jako jsou pečivo, cukrovinky, ovocné nápoje. Také se přidává do kořenících směsí, jako jsou garam masala nebo panch phoron, a může být použit i jako doplněk do některých pikantních jídel.

V léčebném využití se využívá hlavně nálev. Anýz je prostředkem podporující vykašlávání. Žvýkání semen anýzu zabraňuje páchnutí z úst. Podporuje tvorbu mateřského mléka, do něj se jeho účinky také přenáší. Zvyšuje tvorbu žluče, urychluje trávení a omezuje plynatost. Působí proti střevním katarům, křečím trávícího traktu.

Popis:

Sušený anýz má silnou, sladkou a kořenitou chuť s výraznou aromatickou vůní. Má také lehce medový nádech a chuť po fenyklu. Je charakteristickým kořením mnoha sladkých jídel a nápojů. V malých množstvích dodává jídlu sladkou chuť a vůni s jemnými tóny koření.

Anýz pochází z oblasti Středomoří a Blízkého východu. Anýzovník je stálezelený strom, který může dorůstat až do výšky 6 metrů. Sušený anýz se získává z plodů anýzovníku.

Země původu:

Česká republika

Pozitivní účinky na organismus:

Anýz má několik pozitivních účinků na organismus. Obsahuje antioxidanty a má protizánětlivé účinky. Anýz může také pomoci zlepšovat trávení a snižovat nadýmání. Dále se mu připisují antimikrobiální a antibakteriální účinky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: