Anýz celý

Kód: 94/50 94/100 94/101 Zvolte variantu
39 Kč 99 Kč 650 Kč od 39 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Používá se při nakládání ovoce a zeleniny, na některé druhy pečiva, v indické kuchyni do masitých pokrmů. Špetka anýzu je vhodná k žampiónům či rybám. Vyrábějí se z něj likéry, je součástí čajů.

Anýz je prostředkem podporující vykašlávání. Žvýkání semen anýzu zabraňuje páchnutí z úst. Podporuje tvorbu mateřského mléka, do něj se jeho účinky také přenáší.

Detailní informace

Detailní popis produktu

ANÝZ CELÝ

(Pimpinella anisum)

Použití:

Používá se při nakládání ovoce a zeleniny, v indické kuchyni do masitých pokrmů. Špetka anýzu je vhodná k žampiónům či rybám. Vyrábějí se z něj likéry, je součástí čajů. Často se používá k ochucení sladkých pokrmů, jako jsou pečivo, cukrovinky, ovocné nápoje. Také se přidává do kořenících směsí, jako jsou garam masala nebo panch phoron, a může být použit i jako doplněk do některých pikantních jídel.

V léčebném využití se využívá hlavně nálev. Anýz je prostředkem podporující vykašlávání. Žvýkání semen anýzu zabraňuje páchnutí z úst. Podporuje tvorbu mateřského mléka, do něj se jeho účinky také přenáší. Zvyšuje tvorbu žluče, urychluje trávení a omezuje plynatost. Působí proti střevním katarům, křečím trávícího traktu.

Popis:

Sušený anýz má silnou, sladkou a kořenitou chuť s výraznou aromatickou vůní. Má také lehce medový nádech a chuť po fenyklu. Je charakteristickým kořením mnoha sladkých jídel a nápojů. V malých množstvích dodává jídlu sladkou chuť a vůni s jemnými tóny koření.

Anýz pochází z oblasti Středomoří a Blízkého východu. Anýzovník je stálezelený strom, který může dorůstat až do výšky 6 metrů. Sušený anýz se získává z plodů anýzovníku.

Pozitivní účinky na organismus:

Anýz má několik pozitivních účinků na organismus. Obsahuje antioxidanty a má protizánětlivé účinky. Anýz může také pomoci zlepšovat trávení a snižovat nadýmání. Dále se mu připisují antimikrobiální a antibakteriální účinky.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: