Agar-Agar 800
Kód: 1142/40 1142/100 1142/500 1142/250 1142/1 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Charakteristiky Agaru E406
Agar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy. Získává se extrakcí přirozených kmenů mořských řas.
Návod na zpracování Agaru
- Dávkování 4g - 15g na litr vody dle použitého Agaru a požadované pevnosti výrobku
- Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3-5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
- Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200-250g na litr)
- Při chladnutí (cca 50-60°C)přidáme přípravek k okyselení ( doporučená kyselina citrónová 3g na litr)
- Agar zpracujeme dle technologických postupů
POZOR : v kyselém prostředí Agar degraduje a rozpadá se. Lze mírně okyselit chladnoucí gel.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.