Agar-Agar 800

Kód: 1142/40 1142/100 1142/500 1142/250 1142/1 Zvolte variantu
89 Kč 149 Kč 590 Kč 319 Kč 1 049 Kč od 89 Kč
Skladem (88 ks) Skladem (83 ks) Skladem (15 ks) Skladem (10 ks) Skladem (5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Agar-Agar E406

Agar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy. Získává se extrakcí přirozených kmenů mořských řas. Agar je látka bez pachu nebo se slabým charakteristickým pachem. Práškový agar je barvy bílé, žlutavě bílé až světle žluté. Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě. Číslo za názvem Agar Agar označuje pevnost gelu v g/cm2 při dávkování 1,5 %.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristiky Agaru E406

Agar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy. Získává se extrakcí přirozených kmenů mořských řas.

 

Návod na zpracování Agaru

  1. Dávkování 4g - 15g na litr vody dle použitého Agaru a požadované pevnosti výrobku
  2. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3-5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
  3. Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200-250g na litr)
  4. Při chladnutí (cca 50-60°C)přidáme přípravek k okyselení ( doporučená kyselina citrónová 3g na litr)
  5. Agar zpracujeme dle technologických postupů

 

POZOR : v kyselém prostředí Agar degraduje a rozpadá se. Lze mírně okyselit chladnoucí gel.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola