Losos ve smetanovo-špenátové omáčce

Příprava: 30 min  4 porce


Ingredience:

  • losos 500 g
  • smetana 33% 200 ml
  • listový špenát 250 g
  • cibule 1x
  • suché bílé víno 50 ml
  • parmazán nastrouhaný 2 lžíce
  • česnek 5 stroužků
  • kousek másla
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • koření ryby a mořské plody

Postup:

       Filety si nakrájíme na 4 stejně velké kusy (pokud máte s kůží, tak kůži odstranit). Osolíme, opepříme a posypeme kořením ryby a mořské plody. Rozehřejeme si pánev s olejem a zprudka opečeme filety cca 5 min z každé strany. Opečené filety vyjmeme a dáme stranou.

       Oloupeme a rozmačkáme česnek, oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Na té samé pánvi si rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme česnek, poté tam šoupneme cibuli a necháme zlehka osmažit. Do pánve nalejeme víno a necháme mírně redukovat. Následně přilejeme smetanu a na mírném plamenu povaříme. Přidáme špenát, který zamícháme a necháme povadnout. Nakonec vhodíme parmazán a dokořeníme solí, pepřem a kořením na ryby a mořské plody. Až se sýr rozpustí, vložíme do pánve lososa a necháme ho nasáknout omáčkou. Poté můžeme podávat.

Dobrou chuť!